223 deltagare på Sunetdagarna i Borås!

  • Detta är ett passerat evenemang

223 deltagare på Sunetdagarna i Borås!

  • Plats: Högskolan i Borås
  • Sista anmälan: 2016-10-03
  • Pris: Kostnadsfritt (förutom SUSEC)
223 konferensdeltagare kommer till Textilhögskolans fantastiska nya lokaler i Borås mellan måndag och torsdag.

loggor1

IMG_1074Två gånger per år träffas vi på Sunetdagarna för att byta erfarenheter. Varmt välkommen till Sunetdagarna hos Högskolan i Borås den 10-13 oktober! Konferensen är kostnadfri för Sunetanslutna organisationer.

Vägbeskrivning och annan praktisk information på hb.se


Höstens spår med Ladok-Inkubator innehåller allt från information om Ladok3-projektet till metamodeller av lärosäten. Konceptet med paneldiskussioner fortsätter, denna gång med en diskussion om framtidsvisioner mellan IT-cheferna från Göteborgs universitet, Chalmers, Malmö högskola och Sveriges lantbruksuniversitet.

Du kan ta del av erfarenheter från olika pågående integrationsarbeten, och Ladoks konsortiechef berättar om senaste nytt från Ladokkonsortiet. I programmet finns även Universitets- och högskolerådet med, som berättar om utvecklingsarbetet med antagningssystemet NyA, och några lärosäten finns på plats för att presentera sina lokala projekt: Blekinge tekniska högskola visar ett exempel på hur dom använder Azure, Mittuniversitetet berättar om sitt projekt att införa en integrationsplattform och Lunds universitet visar sitt modelleringsarbete. Utöver det får du veta mer om pågående Inkubatorprojekt: iPaas, Stadsplan samt Administration av mobiler och datorer i molnet.


SUSECs höstmöte får du träffa några av Sveriges främsta säkerhetsexperter för att få hjälp med hur du skall möta de förändrade kraven på it- och informationssäkerhet. Nya hot och nya krav från EU – vad innebär det för arbetet inom it- och informationssäkerhet på lärosätena?  I programmet ingår talare från polisens nationella it-brottscentrum och Fia Ewald, fd enhetschef för systematisk informationssäkerhet på MSB.


ITHU/Media, där Christina Svensson vid Högskolan i Borås, talar om hur digitala lär- och examinationsformer används vid Textilhögskolan. Sunets tjänst Play kommer att behandlas av Ruben Duran från Houston Community College i Texas som presenterar hur de arbetar med Kaltura och media inom undervisningen, samt Tom Shemer från Kaltura, som tar upp nyheter och svarar på frågor. I delen “Best practice” visar lärosäten goda exempel hur de arbetar med Sunets mediatjänster, och Jan Nyström berättar om en kompletterande e-mötestjänst till Sunet Connect.


På det gemensamma passet ges en statusuppdatering kring Sunets tjänster och information om it vid högskolan i Borås. Vi får också lyssna på Jan Aart Scholte från Göteborgs universitet som talar om Internet Governance. Dessutom hoppas vi kunna ha en invigning av vårt nya nät SunetC – en tongivande del även på CLAN-spåret.


CLAN-spåret har som sagt fokus på SunetC som befinner sig mitt i migreringsfasen, men det finns även plats för lite mer traditonella inslag om Campus-LAN och WiFi. Dessutom så kommer det en uppdatering den nya tekniska referensgruppens arbete.


SWAMID håller en halvdags workshop specifikt om hur man använder Microsofts IdP ADFS i SWAMID. Vi går igenom två alternativ: I det första visar vi hur ADFS kan anpassas, i det andra alternativet används en gateway, eller översättare, mellan en omodifierad ADFS och SWAMID.


Vi ses i Borås!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Allégatan 1, 501 90 Borås