Sunetdagarna hösten 2018

KARLSTADS UNIVERSITET, 1-4 OKTOBER 2018.

SUNET inbjuder personal från SUNET-anslutna organisationer till Sunetdagarna, denna gång till Karlstads Universitet.

Förutom deltagande i SUSEC-middagen och passen på torsdag så är deltagandet kostnadsfritt för personer från SUNET-anslutna organisationer. Var och en betalar dock sina egna hotell- och resekostnader.

PROGRAM

Vi kommer bland annat att få höra Erik Johansson från UHR att berätta om ”fusk i högskolesektorn”, och Patrik Fältström från Netnod informerar om projekt Särimner, som Sunet och Netnod utför för Post- och Telestyrelsen, med syfte att kunna sprida information till befolkningen vid extrema händelser.

Om ni trodde att vi pratade färdigt om den nya dataskyddsförordningen (GDPR) i våras så blir ni kanske besvikna – för det finns med på agendan även nu.

Att använda blockkedjor för att lösa världsproblem har på senaste tiden varit lika hett som molnlösningar var för ungefär tio år sedan. Vi kommer att få höra ett föredrag om blockkedjor från ett akademiskt perspektiv, några stundtals roliga exempel från projekt som använder blockkedjor, och några av de utmaningar som finns kring att använda blockkedjor idag.

Utöver ovanstående kommer vi även att prata rätt mycket om möjligheterna till nätverksdrift ”som tjänst”, gemensamt säkerhetsarbete etc, tillsammans med rapporter från olika Sunet-anknutna projekt.

Sist men inte minst så är det här ju också en plats för oss alla att nätverka, samtala, utbyta erfarenheter och ha kul tillsammans!

Vi börjar med ett antal workshops på måndag. Därefter följer ett gemensamt pass på tisdag förmiddag, och sedan mer traditionella föreläsningspass på onsdag. Dagarna avslutas på torsdag med ett pass som är begränsat till de som är med i Sunet/SUSECs säkerhetsgrupper.

Program för veckan och länk för anmälan finns numera på Sunets Wiki

Varmt välkomna!

Universitetsgatan 2, 651 88 Karlstad