Pågående aktiviteter

SUNET är ingalunda en tråkig, statisk myndighet utan här pågår utvecklingsarbete hela tiden. Det här är din nyhetssida när du vill veta vad som är på gång.

Denna sida är en test!!

Teknikutveckling

Blir det säkert…

Tjänster

Adobe Connect är baserad på en utgående teknik (Flash), och Adobe har dessutom flaggat för en prishöjning. SUNET kommer att fasa ut Adobe Connect de närmaste åren och helt avsluta tjänsten i början av 2020. Connect kommer att ersättas av Zoom och under 2017 kommer de nuvarande kunderna att kunna använda tjänsten utan extra kostnad i en nationell instans. Zoom kommer att vara tillgängligt inom kort.

Säkerhet, säkra identiteter

Valter!!!

Evenemang

Arbetet pågår för fullt med att arrangera höstens SUNET-dagar, som ska hållas på KTH i Stockholm 16-19 oktober. Reservera tiden redan nu i din kalender, för det kommer att bli massor av spännande, ny information.

Webben

Sist men inte minst håller denna webbsida, www.sunet.se på att förnyas. Vi jobbar med att fräscha upp den. Vi inbillar oss att det användarna främst är intresserade av är driftsstatus för nät och tjänster, tjänsterna i sig själva och de wikisar som finns för de olika tjänsterna. Webbplatsen ska bli enklare att navigera och anpassa sig bättre responsivt, så att den blir bekväm att hantera från en mobiltelefon. Läsandet ska helt enkelt bli effektivare.

Spana efter ny webbplats under hösten!

Maria Häll

CEO
0705-354138