Sunet ska hjälpa forskare spara stora datamängder

Data genereras i allt snabbare takt och större mängder inom alla discipliner. Med ökade datamängder får lärosäten och institutioner större och större behov av att på ett smidigt sätt kunna lagra data. Fler och fler projekt hanterar idag data på Petabyte-nivå vilket leder till stora kostnader för att skapa interna lösningar. Men många olika och lokala lösningar innebär inte självklart att kvalité och säkerhet garanteras. De tjänster som Sunet driver bygger på gemensamma lösningar som kan användas av många. På samma sätt kan vi ha en gemensam lösning för att lagra forskningsdata långsiktigt och säkert.

Nu arbetar Sunet på att ta fram en lösning som ska vara en gemensam plattform för forskare och andra aktörer som är i behov av lagringskapacitet med hög kvalitet och säkerhet. Mer om detta kommer vi berätta om längre fram.


Warning: file_get_contents(https://www.linkedin.com/countserv/count/share?url=https://www.sunet.se/sunet-ska-hjalpa-forskare-spara-stora-datamangder/&format=json): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /var/www/html/wp-content/themes/sunet/functions.php on line 5416