Sunet söker en Driftingenjör

Internet i Sverige har sitt ursprung i Sunet. Sedan 80-talet har vi levererat it-tjänster och nät till Sveriges universitet, högskolor och forskningsinfrastrukturer. Vi på Sunet driver världens mest moderna forskningsnät och digitala identitetstjänster i världsklass.

Som anställd på Sunet är du del av ett globalt community av it-proffs som jobbar med att stödja forskning och utveckling av internet i hela världen. Hos oss på Sunet finns det plats för både dig som är i början av karriären och för dig som är mer erfaren.

Sunet är en del av Vetenskapsrådet – Sveriges största statliga forskningsfinansiär.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i enheten för drift på avdelningen för Sunet och anknutna tjänster.
Genom ditt arbete kommer du att tillsammans med oss andra bidra till svensk forskning och högre utbildning genom att göra vardagen enklare och säkrare för alla som arbetar inom sektorn. I rollen som driftsingenjör ligger fokus på övervakning och problemlösning inom regionala samt även globala nätverkssystem. En stor del av din tid läggs på projektarbete vilket inkluderar både utveckling och driftsättning av nya produkter som rör nätverket och dess tjänster.

Flera av de tjänster vi på Sunet utvecklar är nyskapande och ligger i framkant av den tekniska utvecklingen. Som anställd på Sunet har du stora möjlighet att växa som person och i din yrkesutövning. I arbetet ingår beredskapstjänstgöring.

Kvalifikationer

Du som söker
• bör ha teknisk examen från universitet eller högskola.
• har erfarenhet från IP nätverk, kunskaper inom MS Windows eller Ubuntu.
• trivs med att arbeta med andra både inom ett team och i leveransen till våra kunder och användare.
• tycker om att ta ansvar och kan självständigt driva ditt arbete framåt. Du är kommunikativ, och kan bidra med egna förslag på lösningar. Du kan skapa struktur i ditt arbete och kan själv prioritera utifrån dina arbetsuppgifter.
• har god muntlig och skriftlig förmåga på svenska och engelska.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och förmåga att lära sig nya saker.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Vetenskapsrådet erbjuder en attraktiv arbetsplats i centrala Stockholm som strävar efter att vara fri från diskriminering, att uppnå ökad mångfald och ge alla lika möjligheter.

Mer information

För ytterligare upplysningar kontakta Jonny Lundin, Sunet 076-0070240.
Har du personalfrågor kontaktar du EvaLis Fredriksson, 0765-267 303.
Fackliga företrädare är Hedvig Egerö (SACO), tfn 08-546 44 399 och Viking Meissl (ST), tfn 08-546 44 235.
Du söker via vetenskapsrådet.se under Lediga jobb.
Märk din ansökan med dnr 2.2.1-2019-00870
Din ansökan vill vi ha senast 2019-03-28.

Vetenskapsrådet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.