Sunet söker en Frontend-utvecklare

Genom ditt arbete kommer du att tillsammans med oss andra bidra till svensk forskning och högre utbildning genom att göra vardagen enklare och säkrare för alla som arbetar inom sektorn. I rollen som frontendutvecklare ligger fokus på utveckling av användargränssnitt men du har även möjlighet att bidra till andra delar av utvecklingsteamens arbete.

Internet i Sverige har sitt ursprung i Sunet. Sedan 80-talet har vi levererat it-tjänster och nät till Sveriges universitet, högskolor och forskningsinfrastrukturer. Vi på Sunet driver världens mest moderna forskningsnät och digitala identitetstjänster i världsklass. Som anställd på Sunet är du del av ett globalt community av it-proffs som jobbar med att stödja forskning och utvecklingen av internet i hela världen. Vi bidrar till utvecklingen av internet genom ett aktivt deltagande i organisationer som jobbar med vidareutvecklingen av internet. Hos oss på Sunet finns det plats för både dig som är i början av karriären och för den som är mer erfaren.

Sunet är en del av Vetenskapsrådet som arbetar för att ge bra förutsättningar för forskare. Vi är stolta över att vara Sveriges största statliga forskningsfinansiär som ger stöd till forskning inom alla vetenskapsområden.

Arbetsuppgifter

Som anställd kommer du att ingå i ett team av utvecklare som har ett gemensamt ansvar för ett antal tjänster som vänder sig till forskare, studenter och anställda vid landets högskolor. Många av tjänsterna du kommer att arbeta med är kopplade till digital identitet och IT-säkerhet i olika former. Flera av de tjänster vi på Sunet utvecklar är nyskapande och ligger i framkant av den tekniska utvecklingen.

Genom ditt arbete kommer du att tillsammans med oss andra bidra till svensk forskning och högre utbildning genom att göra vardagen enklare och säkrare för alla som arbetar inom sektorn. I rollen som frontendutvecklare ligger fokus på utveckling av användargränssnitt men du har även möjlighet att bidra till andra delar av utvecklingsteamens arbete. Som anställd på Sunet har du stora möjlighet att växa som person och i din yrkesutövning.

Kvalifikationer

Du som söker
• har erfarenhet av Frontend-utveckling och design av användargränssnitt.
• har erfarenhet av Javascript, CSS och HTML gärna med erfarenhet av en eller flera UX-ramverk (tex Reactjs). Kunskap/erfarenhet av Python, Linux, öppen källkod och Git är meriterande.
• trivs med att arbeta med andra både inom ett team och i leveransen till våra kunder och användare.
• tycker om att ta ansvar och kan självständigt driva ditt arbete framåt. Du är kommunikativ, och kan bidra med egna förslag på lösningar. Du kan skapa struktur i ditt arbete och kan själv prioritera utifrån dina arbetsuppgifter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och förmåga att lära sig nya saker.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Vetenskapsrådet erbjuder en attraktiv arbetsplats i centrala Stockholm som strävar efter att vara fri från diskriminering, att uppnå ökad mångfald och ge alla lika möjligheter.

Mer information

För ytterligare upplysningar kontakta Leif Johansson, Sunet 070-3419886.
Har du personalfrågor kontaktar du EvaLis Fredriksson, 0765-267 303.

Fackliga företrädare är Hedvig Egerö (SACO), tfn 08-546 44 399 och Viking Meissl (ST), tfn
08-546 44 235. Du söker via www.vr.se under Lediga jobb. Märk din ansökan med dnr 2.2.1-2019-00035. Din ansökan vill vi ha senast 2019-02-21.

Till ansökan på vetenskapsrådet.se

Vetenskapsrådet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.