För Sunets nät och tjänster – se aktuell driftstatus!

Lärplattform

En lärplattform används som en virtuell kursmiljö, där lärare, studenter och administratörer kommunicerar och samarbetar

 

 

Tjänsten består av företaget Instructures molnbaserade lärplattform Canvas vilken används av fler än 3000 universitet, skolor och organisationer runt om i världen.

 

Så fungerar tjänsten

Canvas är en användarvänlig, öppen och modern molntjänst där uppdateringar och uppgraderingar sker automatiskt, utan någon nertid. I lärplattformen finns möjlighet att kommunicera, ge feedback, presentera, samarbeta och administrera. Det är enkelt att anpassa Canvas efter lärosätets behov och koppla på funktionalitet som tredjepartstjänster/appar.

Samtliga lärosäteskunder får en egen instans av lärplattformen, stöd vid utrullning samt support och utbildning i systemet av Instructure.

 

Vem kan beställa tjänsten?

SUNET anslutna organisationer har möjligheten att teckna avtal för LMS-tjänsten, i dagsläget används tjänsten av 18 lärosäten i Sverige.

 

Vill du veta mer?

Om du har frågor om tjänsten kontakta produktägare Minette Henriksson minette.henriksson@sunet.se, detsamma om lärosätet önskar beställa tjänsten.

 

Vad kostar det?

Kostnaden är baserat på antal helårsstudenter (HST) hos lärosätet. Kontakta produktägaren för mer information.

Direktförbindelse – rymden till Sunet

Läs mer