World Café om ny teknik för ny pedagogik

På Sunetdagarna på KTH var Stefan Hrastinski från KTH en av huvudtalarna. Han föreläste om ny teknik för ny pedagogik. Senare samma dag, drev Markus Schneider en workshop på samma tema. Teknik är ju något som påverkar former för lärande i allra högsta grad. Formatet för workshopen var ett sk. World Café. Vi gjorde en enkel intervju med Markus och som många känner till är Markus produktägare av SUNET CONNECT.

 

Vad var syftet med din workshop?

– Att utifrån deltagarnas erfarenheter och samlade kunskap få till en dialog om ny teknik och ny pedagogik. Vi ville identifiera områden för samverkan och gemensam kompetensutveckling.

Vilka deltog?

– Ikt pedagoger, personal från IT avdelningar, systemansvariga från trettiotre lärosäten och SUNET anslutna organisationer.

Vilka resultat kom ni fram till?

-Idéer och förslag finns att se och kommentera på https://padlet.com/birhem/bord1. Vi kommer att följa upp med förtydliganden och prioriteringar i en virtuell utvecklingsdialog i SUNETs nya e-mötestjänst ZOOM i samband med ITHU:s nästa nätverksträff (http://ithu.se ).

Hur kan deltagarna använda sina erfarenheter från workshopen?

-Att delta i själva workshopformatet, en anpassad variant av world café, är en erfarenhet i sig som de tog med sig. Den virtuella uppföljningen kommer att visa hur man kan hålla dialogen vid liv på ett effektivt och deltagarcentrerad sätt. Konkreta gemensamma kompetensutvecklingsprojekt är målet.

 


Warning: file_get_contents(https://www.linkedin.com/countserv/count/share?url=https://www.sunet.se/world-cafe-om-ny-teknik-och-ny-pedagogik/&format=json): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /var/www/html/wp-content/themes/sunet/functions.php on line 5416